Friday, June 17, 2022

Orolig för börsen? Gör så här!

 


Är du orolig över det som sker på börsen just nu?

Det är jobbigt att se sitt sparande minska i värde dag för dag men här kommer några tips som jag använder för att hantera det som kanske också kan hjälpa dig. 


 1. Se på börsen ur ett långt perspektiv.

  Att spara på börsen är ingen sprint, det är ett marathon, ett jävligt långt marathon. Pengarna ska ligga här länge och gotta sig. Så ta ett steg tillbaks och se på börsen ur ett längre perspektiv. Nedan är en bild på OMXS30, sedan tex 2011 ser det ändå rätt bra ut och har du haft utdelande bolag med dig har du kunnat få pengar tillbaks som med fördel kan återinvesteras.

                      

 2. Sluta läs rubriker i tidningar om "börsras" etc.

  Det tjänar inget till. Så länge du har siktet inställt på framtiden behöver du inte läsa och bli ororad av hetsiga rubriker i dagspressen.

 3. Fortsätt spara regelbundet.

  Nu är det extra viktigt att fortsätta spara regelbundet. Bli inte rädd och avbryt det regelbundna sparandet bara för börsen går knackigt, det är nu du kan köpa in dig billigt.

 4. Du behöver inte logga in varje dag för att se hur dina pengar mår.

  Se till att ha dina pengar investerade i "säkra" innehav så kan du titta till dem mer sällan, tex när du ska köpa mer ;) Ta bort appen till Nordnet/Avanza etc från mobilen också, att logga in via desktop är mycket jobbigare så du kommer inte kika in lika ofta.

 5. Gör saker som ger dig energi.

  Ta detta sura börsklimat och vänd det till något positivt genom att fokusera på annat. Det är ju sommar ute så gå en promenad, träffa familj och vänner, ta en cykeltur. Gör sådant som ger dig energi och tänk helt enkelt så lite som möjligt på att börsen.

Hoppas detta kanske kan hjälpa någon därute att hantera börsen just nu.

/DiviNo comments:

Post a Comment